Cum îți descoperi tipul de ten?

Pentru a ști cum să-l îngrijești specific nevoilor, mai întâi trebuie să recunoști ce tip de ten ai.
 
Ideal ar fi ca determinarea tipului de ten să fie făcută după 1 zi în care să nu fi purtat machiaj sau produse de îngrijire în afară de spălatul pe față cu apă dimineața. Orice produs aplicat pe față îți poate modifica impresia pe care tenul ți-o lasă și nu vei face o determinare corectă.
 Te invit sa îți faci timp într-o zi pentru a determina exact tipul de ten. Vei avea mai mult succes în întreținerea lui în mod eficient – cu produse specifice.
 Îmi amintesc uneori (chiar și acum după 20 de ani) de povața profesoarei de matematică din clasa a 7-a. Agasată de hormonii feminini ce începeau să răsară în clasă, care se manifestau prin machiaj nepotrivit și haine cu 2 mărimi mai mici, ne-a transmis așa:
 
 Ce vă trebuie vouă machiaje de parcă ați fi niște matracuci? La vârsta voastră, ascultați-mă pe mine, nu e bine să va dați nici cu cremă pe față! Apa și săpunul sunt sfinte și suficiente!”
 
Fragedă la minte cum eram, chiar i-am luat sfatul în serios. De atunci m-am întrebat constant –
Acum o fi cazul să mă apuc să mă dau cu cremă pe față?”
Diferite categorii de vârstă se vor simți diferit în propria piele și vor acționa în consecință. O persoană de 15-25 de ani poate nu o să se intereseze de ingrediente considerate „profesioniste”, dar după ce încep să apară primele modificări de textură și tonus muscular facial subiectul devine interesant.
 
Să vedem așadar cum se simt și arată diversele tipuri de ten.

În articolele viitoare voi acoperi pe rând tipurile de ten problematice și modul specific de întreținere.
 
Fii diafană în tot ce faci!
 
Diana.