Ritualul complet al îngrijirii pielii-SEARA


După o zi lungă în care probabil ne-am ocupat mai mult de nevoile altora – birou, casa, copii- seara ar fi bine să ne rezervăm un timp exclusiv pentru noi. Rutina de seara va începe și ea cu o curățare blândă a tenului. 

Dacă îndepărtezi excesiv pelicula grasă formată, tenul va răspunde pe măsură și va secreta și mai mult sebum. Așadar, o curățare blândă cu un demachiant cremos sau mai gras, dacă ai de îndepărtat machiaj waterproof. Profită de ocazie și masează fața folosind mișcări de jos în sus. 

humphrey-muleba-NfpkqJ9314E-unsplash
 
O dată la câteva zile ne putem trata cu o seară în care să includem și un exfoliant chimic potrivit tenului nostru. Acum tenul este curat și în profunzime și e  pregătit să primească “desertul”- un ser restructurant de noapte, care va conține compuși antiage de tip retinoizi, ceramide, peptide, Q10 etc. Retinoizii cresc sensibilitatea tenului la razele UV, motiv pentru care îl vom aplica doar seara. Putem completa tot ritualul cu o mască nutritivă (pentru tenurile uscate/normale) sau purifiantă (pentru tenurile grase/acneice). Despre asta vom detalia într-un articol viitor. 

Ultimul pas este mereu hidratarea cu o cremă, de data asta poate fi una mai grasă. Va bloca principiile active la nivelul epidermei și va permite tenului să le absoarbă până dimineața. Gasește ceva de citit și nu te pune în pat imediat după întreg procesul de mai sus. Așternuturilor tale nu le va fi de prea mare folos tot acest tratament.

Cel mai important pas în ritualul de îngrijire a tenului este, surpriză – SOMNUL! Așadar încearcă pe cât posibil să nu-l amâni prea mult și prea des pentru că treptat corpului i se consumă bateriile și nu va mai avea forța de a se reface așa cum ne-ar place. Ai grijă de tine pentru a avea energia de a-i îngriji și pe cei din jur.

“Noapte bună, copii!”

Diana.